Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych

oraz

Beskidzki Klub Kulinarny i Zakłady Tłuszczowe „BIELMAR” przy współpracy Firmy Prymat

mają przyjemność zaprosić na

IX Bielski Regionalny Konkurs Kulinarny.

 

Informacje dotyczące konkursu

  1. Organizatorem Bielskiego Regionalnego Konkursu Kulinarnego jest Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku – Białej ul. Wyspiańskiego 5 oraz Beskidzki Klub Kulinarny i Zakłady Tłuszczowe „BIELMAR”.
  2. Konkurs odbędzie się 01.03.2018r. (czwartek).
  3. Konkurs adresowany jest do wszystkich uczniów szkół gastronomicznych.
  4. Temat konkursu „Finezja smaku potraw z wykorzystaniem polskich grzybów leśnych”.
  5. Konkurs będzie obejmował:
  •    przygotowanie własnej potrawy jako danie zasadnicze – 4 porcje zgodnie z tematyką konkursu
  1. Celem konkursu jest :
  • propagowanie różnorodności potraw,
  • dokonanie samooceny własnych umiejętności zawodowych,
  • promowanie własnej osoby,
  • integracja szkół o tym samym profilu kształcenia,
  • wymiana doświadczeń zawodowych.
  1. Uczestnicy startują indywidualnie po 1 zawodniku z każdego typu szkoły np. ZSZ, Technikum (kucharz , technik żywienia i usług gastronomicznych, kelner, hotelarz, i technik technologii żywności) oraz Branżowa Szkoła I stopnia.
  2. Zgłoszenia szkół i uczestników należy przesłać do ZSGiH elektronicznie na adres zsgih@op.pl do dnia 23.02.2018r.
  3. Szczegółowe informacje i komplet dokumentów będą podane w terminie do 19.01.2018r. na stronie internetowej szkoły gastronom.edu.pl w zakładce „Ogłoszenia”.
  4. Uczestnicy proszeni są o wpłatę 30 zł (wpisowego) na konto Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych nr konta: 04 2030 0045 1110 0000 0414 6880 z dopiskiem
    IX Edycja Bielskiego Regionalnego Konkursu Kulinarnego”.
  5. Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w regulaminie konkursu oraz jego przestrzegania.
  6. Wszelkie informacje dotyczące konkursu będą udzielane pod nr Tel: 605 090 112 oraz 605 514 182.
  7. W czasie trwania konkursu odbywać się będą otwarte warsztaty kulinarne.
  8. W dniu konkursu otwarta będzie kawiarenka, do której zapraszamy na poczęstunek wszystkich uczestników, opiekunów oraz gości.

Do pobrania poniżej:

REGULAMIN KONKURS KULINARNY

ARKUSZ ZGŁOSZENIOWY