Zespół Szkół Gastronomicznych
i Handlowych

oraz

Beskidzki Klub Kulinarny,
Zakłady Tłuszczowe „BIELMAR”
i Firma Prymat

mają przyjemność zaprosić na

IX Bielski Regionalny Konkurs Kulinarny.

Informacje dotyczące konkursu

  1. Organizatorem Bielskiego Regionalnego Konkursu Kulinarnego jest Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku – Białej ul. Wyspiańskiego 5 oraz Beskidzki Klub Kulinarny, Zakłady Tłuszczowe „BIELMAR” i Firma Prymat.
  2. Konkurs odbędzie się 21.03.2019r. (czwartek).
  3. Konkurs adresowany jest do wszystkich uczniów szkół gastronomicznych.
  4. Temat konkursu „Finezja smaku potraw z indyka”.
  5. Konkurs będzie obejmował przygotowanie własnej potrawy jako danie zasadnicze – 4 porcje zgodnie z tematyką konkursu.
  6. Celem konkursu jest :
    – propagowanie różnorodności potraw,
    – dokonanie samooceny własnych umiejętności zawodowych,
    – promowanie własnej osoby,
    – integracja szkół o tym samym profilu kształcenia,
    – wymiana doświadczeń zawodowych.
  7. Uczestnicy startują indywidualnie po 1 zawodniku z każdego typu szkoły np. ZSZ, Technikum (kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych, kelner, hotelarz i technik technologii żywności) oraz Branżowa Szkoła I stopnia.
  8. Zgłoszenia szkół i uczestników należy przesłać do ZSGiH elektronicznie na adres zsgih@op.pl do dnia 14.03.2019r.
  9. Uczestnicy proszeni są o wpłatę 30 zł (wpisowego) na konto Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych nr konta: 04 2030 0045 1110 0000 0414 6880 z dopiskiem “IX Edycja Bielskiego Regionalnego Konkursu Kulinarnego”.
  10. Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w regulaminie konkursu oraz jego przestrzegania.
  11. Wszelkie informacje dotyczące konkursu będą udzielane pod nr tel.: 605 090 112 oraz 605 514 182.
  12. W czasie trwania konkursu odbywać się będą otwarte warsztaty kulinarne.
  13. W dniu konkursu otwarta będzie kawiarenka, do której zapraszamy na poczęstunek wszystkich uczestników, opiekunów oraz gości.

Do pobrania poniżej:

REGULAMIN KONKURSU KULINARNEGO IX EDYCJA

ARKUSZ ZGŁOSZENIOWY