KOŁO MŁODEGO ŁASUCHA

4Już we wrześniu zapisy do Koła Młodego Łasucha. Wspólnie wymyślamy nowe potrawy, sporządzamy je, a potem ….jemy. Jest po prostu pysznie. Dołącz do nas.

 

 

 


KOŁO CARVINGU

carving

Szkolne Koło Carvingu prowadzone jest przez mgr inż. Bernardynę Zielińską i mgr Małgorzatę Kłopotowską. Czekamy na wszystkich chętnych do naszego Koła. Wcale nie trzeba mieć szczególnych uzdolnień artystycznych, wystarczy zapał, ćwiczenia i sukces gwarantowany. Czekamy na Ciebie.

Carving to tajska sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach.

 

 


KOŁO MŁODEGO BARMANA

Koło działa pod kierunkiem mgr inż. Lucyny Kacprowicz. Zapisy wszystkich chętnych do naszego koła już we wrześniu. Zdobywamy wysokie miejsca w konkursach, gwarantujemy wspaniałą zabawę i miłą atmosferę.

 

 

 

 

 


KOŁO MŁODEGO GASTRONOMA

Zapraszamy chętnych uczniów do udziału w zajęciach KOŁA MŁODEGO GASTRONOMA.
Jeżeli chcesz zgłębiać tajniki sztuki kulinarnej, lubisz wymyślać nowe potrawy, pięknie je dekorować i aranżować na talerzu to Koło Młodego Gastronoma jest wymarzonym miejsce dla Ciebie !!!

U nas jest atrakcyjnie, smacznie i zdrowo …. przekonaj się o tym sam.

Opiekunowie koła Kinga Baścik, Alicja Graboń i Sławomir Dudys

….gorąco zapraszają.


KOŁO CUKIERNICZE

Celem koła cukierniczego  jest:dscn0126

– Rozwijanie zainteresowań uczniów i motywowanie go do pracy.

– Pobudzanie jego kreatywności.

– Indywidualizacja procesu nauczania stymulujący rozwój ucznia.

 

– Usprawnienie jego umiejętności manułalnych, po przez zastosowanie różnych technik dekorowania wyrobów cukierniczych.

– Poznawanie nowych trendów w cukiernictwie.

Program zajęć na rok szkolny 2016/2017

Harmonogram zajęć

dscn0110

  1. Surowce cukiernicze i ich zastosowanie w produkcji cukierniczej
  2. Sporządzanie półproduktów cukierniczych (kremy, masy, glazury,pomady
  3. Wytwarzanie asortymentu wyrobów ciastkarskich na bazie ciasta biszkoptowego
  4. Wytwarzanie asortymentu wyrobów ciastkarskich na bazie ciasta biszkoptowo – tłuszczowego
  5. Wytwarzanie asortymentu wyrobów ciastkarskich na bazie ciasta drożdzowego (Babki,strucle)
  6. Wytwarzanie asortymentu wyrobów ciastkarskich na bazie ciasta kruchego
  7. Wytwarzanie asortymentu wyrobów ciastkarskich na bazie ciasta półkruchego
  8. Wytwarzanie asortymentu wyrobów ciastkarskich na bazie ciasta francuskiego (Palmersy, Koprty,Diablotki)
  9. Wytwarzanie asortymentu wyrobów ciastkarskich na bazie ciasta półfrancuskiego(croissannty z czekoladą)
  10. Wytwarzanie asortymentu wyrobów ciastkarskich na bazie ciasta piernikowego
  11. Wytwarzanie asortymentu wyrobów ciastkarskich na bazie ciasta bezowego (makaroniki, kokosanki)
  12. Wytwarzanie asortymentu wyrobów ciastkarskich na bazie ciasta parzonego
  13. Wytwarzanie asortymentu wyrobów ciastkarskich na bazie ciasta zbijanego(róże karnawałowe) 

Program jest przedstawiony formie bloków tematycznych na dany miesiąc.

Program zajęć może ulec zmianie na potrzeby Warsztatów Szkolnych gdzie przeprowadzane są zajęcia z koła cukierniczego.

Harmonogram zajęć:

wtorki 12.30 -13.30 lub czwartki 10.00 – 11.00 z klasą 3 tt