TRZYLETNIA SZKOŁA BRANŻOWA I STOPNIA DLA ABSOLWENTÓW GIMNAZJÓW

Zawody w Branżowej Szkole I stopnia są jednokwalifikacyjne.


KUCHARZ 512001

Kwalifikacja:

  • Sporządzanie potraw i napojów

Jeżeli jesteś osobą otwartą i życzliwą, kreatywną, masz pozytywne nastawienie do ludzi, lubisz pracę w zespole, a także łatwo nawiązujesz kontakty – ten zawód jest dla Ciebie.

– szkoła kończy się egzaminem potwierdzającym kwalifikację w zawodzie kucharz;
– otrzymujesz przygotowanie zawodowe w zakresie czynności związanych z fachowym przygotowywaniem potraw oferowanych w różnych typach zakładów gastronomicznych;
– potrafisz także zaplanować przyjęcia okolicznościowe i imprezy gastronomiczne;

Po ukończeniu szkoły będziesz mógł kontynuować kształcenie w Branżowej Szkole II stopnia.

Perspektywy zawodowe – praca: 
Absolwenci mogą być zatrudnieni w:

– restauracjach,
– salach bankietowych,
– centrach konferencyjno-bankietowych,
– domach gościnnych,
– pizzeriach.